Prijs maakt enorme sprong in juli

In de maand juli zat de prijsvorming bij de bloemen, kamerplanten en tuinplanten flink in de plus. De aanvoer lag vorige maand bij veel producten lager. Het aantal veildagen was gelijk aan vorig jaar.

Bij de snijbloemen viel de omzet in juli 28,1% hoger uit in vergelijking met 2019. Deze toename valt volledig toe te schrijven aan een betere prijsvorming. De gemiddelde prijs steeg in juli met 39,2%.

Alle bloemen brachten flink meer op in vergelijking tot dezelfde maand vorig jaar. In totaal werden er vorige maand 8% minder bloemen verhandeld bij FloraHolland.

Bij de kamerplanten lag de aanvoer in juli ietsjes hoger, namelijk 1,6%. Ook bij deze productgroep nam de gemiddelde prijs een flinke sprong: +24,7%. De omzet van de kamerplanten steeg in totaal met 26,7%. Binnen de top 15 steeg sansevieria het sterkst in omzet. Bij een 49,3% hogere aanvoer steeg daar de gemiddelde prijs van deze plant met 6,3%.

Van tuinplanten kwamen er 11,7% minder stuks op de markt. Dit had een positief effect op de gemiddelde prijs: deze steeg met 36,3%. De tuinplantenomzet steeg in juli met 20,4%.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties