Promotiecampagne in vijf landen in Week tegen Eenzaamheid

Felinifoundation.nl en de Nederlandse Ambassades en Consulaten-Generaal lanceren een grote promotiecampagne in Italië, Spanje, Slovenië, Tsjechië, Duitsland (Beieren) en Vaticaanstad. Ze vindt in oktober plaats in de Week tegen Eenzaamheid en met Grootouderdag.

In samenwerking met kwekers, bloemengroothandel, bloemisten, brancheorganisaties en vrijwilligers houden de organisatoren in de landen bloemenworkshops. Kinderen kunnen bloemstukjes maken voor ouderen. De bloemisten krijgen in de verschillende landen de middelen aangereikt om Grootouderdag te promoten en workshops te organiseren.

Hart onder de riem

De campagne wil de ouderen dit jaar in de Week tegen Eenzaamheid en met Grootouderdag een hart onder de riem steken. De campagne wordt via de sociale media in de deelnemende landen onder de aandacht gebracht. Ze draagt de naam #regalafioriainonni (‘#schenkbloemenaangrootouders’).

Lansdorp: „In de coronaperiode zijn twee dingen duidelijk geworden. Er zijn heel veel eenzame ouderen en de band tussen kleinkinderen en opa’s en oma’s zijn heel sterk. Je hoeft niet meer uit te leggen dat we iets voor opa’s en oma’s moeten doen. Er is een kentering van bewustzijn.”

Eenzaamheid onder ouderen

„De afgelopen maanden konden vanwege het corona-virus kleinkinderen hun opa’s en oma’s niet ontmoeten en groeide de eenzaamheid onder ouderen. Grootouderdag – een feestdag om opa’s en oma’s in het zonnetje te zetten en generaties bij elkaar te brengen – wordt hierdoor dit jaar nog belangrijker dan voorheen.”

In Spanje, Slovenië, Italië en Tsjechië wordt de campagne uitgevoerd in samenwerking met de Landbouwraden. In Duitsland met het consulaat, en in Vaticaanstad met de ambassade van de Heilige Stoel. Spanje, Italië, Tsjechië en Slowakije vieren Grootouderdag op 1 en 2 oktober, in Duitsland op 11 oktober.

 

 

 

 

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul Deckers
Paul Deckers
3 jaren geleden

Top!