‘Ready’ wint Interpolis Tulpenprijs 2021

  De Interpolis Tulpenprijs 2021 is gewonnen door de enkelbloemige geel-rode tulp ‘Ready’, een veredelingsproduct van kwekersvereniging Remarkable.

  ‘Ready’ onderscheidt zich volgens de vakjury, bestaande uit CNB-adviseur Nico Hof, bloemenhandelaar Sven Jong en Joris de Waard (P.Aker bollenexport), door zijn robuustheid. Hij heeft een stevige steel en goed rechtstaand blad. ‘Ready’ is al in de knop kleurtonend, wat tijdens de verkoopfase een aantrekkelijke eigenschap is.

  Floris Slob, veredelaar bij het Testcentrum voor Siergewassen van Hobaho by Dümmen Orange, weet dat de cultivar in 1997 is ontstaan. Hij heeft de kruising niet zelf gemaakt. Intermediair Marco Meijer van Hobaho vult aan dat de kruisingsouders Verandi en Rambo zijn. „Momenteel is het totale bollenareaal van ‘Ready’ binnen Remarkable ongeveer 1 hectare. Dat betekent dat er dit seizoen zo’n 350.000 leverbare bollen zullen zijn. Bollen van ’Ready’ worden al enkele jaren verkocht voor export en broeierij. Hij is te broeien vanaf de eerste week januari en bollen zitten goed in de huid.  

  De Interpolis Tulpenprijs 2021 werd 11 februari uitgereikt tijdens een digitaal evenement ter gelegenheid van de Vaktentoonstelling Zwaagdijk. De 3D-scans van de tulpenshow zijn te vinden via deze link.

  De prijswinnende tulp ‘Ready’ van kwekersvereniging Remarkable.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties