Meiny Prins: ’Robots en autonoom telen komen er nu echt aan’

  Directeur Meiny Prins van Priva kondigt voor de komende jaren forse uitbreidingen aan. „Robots en autonoom telen staan in de startblokken. We brengen niet alleen data veilig naar de cloud, maar maken ook algoritmen die de kas slimmer kunnen aansturen.”

  Technologiebedrijf Priva in De Lier heeft in de afgelopen vijf jaar veel geïnvesteerd in het opzetten van digitale diensten. In de komende vier jaar wil Priva flink groeien. Ze zijn benaderd door Viessmann, een Duits familiebedrijf met klimaatoplossingen. „We zijn een strategisch partnerschap aangegaan om samen te versnellen”, licht directeur Meiny Prins toe. Viessmann heeft daarbij een minderheidsbelang in Priva verworven.

  Twee hoofdthema’s

  Priva werkt op twee hoofdthema’s: vergroening en voedselveiligheid, en energietransitie. Op dat laatste terrein verwacht Prins veel te kunnen bereiken met slimme algoritmes. „Daarmee kunnen we al 20 tot 40% energie besparen.” Binnen de tuinbouw legt Priva nu de nadruk op de ontwikkeling van het nieuwe operating system, autonome teelt en robotica. „Robots komen er nu echt aan”, is de overtuiging van Prins. „Als je ziet hoeveel gewashandelingen er nog te automatiseren zijn, dan belooft dit de komende tien jaar een dynamische tijd te worden.”

  Deze week een uitgebreid artikel over Priva in het Vakblad voor de Bloemisterij. Daarin meer over haar ambities, ook internationaal, en de aankomende innovaties. Dit is de link naar het artikel in ons digitale magazine.

  een abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644

  Directeur Meiny Prins van Priva (foto: Priva)
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties