Roger Fierens niet langer directeur Brusselse Euroveiling

Roger Fierens neemt na ruim acht jaar afscheid als directeur van Euroveiling. Een driemanschap volgt de voormalige rozenkweker op. Fierens voert nog enkele opdrachten voor de Raad van Bestuur van de Brusselse veiling uit voordat hij met pensioen gaat.

„Mijn grootste uitdaging was om van Euroveiling weer een attractieve en up to date marktplaats te maken, waarin vooral klantvriendelijkheid en service centraal staan. De digitalisering was natuurlijk ook een enorme uitdaging. Ik durf te beweren dat we erin geslaagd zijn om onze klanten en kwekers de nodige digitale platformen aan te bieden”, zegt Fierens bij zijn afscheid.

Onder Fierens startte Euroveiling met een bloemen- en plantenservice. De veiling koopt bloemen en planten in en brengt ze voor de klokken in Brussel. Dit doet ze om verschraling van het aanbod van de Belgische bloemen en planten op te vangen. Euroveiling weert overveilers. Importbloemen-en planten moeten voldoen aan betere kwaliteitsvoorwaarden.

De Belgische veiling investeerde de afgelopen jaren ook in renovatie en uitbreiding van de gebouwen. „Euroveiling kan momenteel een prima service garanderen aan haar klanten, zowel voor distributietijd, transport en gebruik van onze aankoopplatformen.”

Een driemanschap volgt Fierens op. Dit zijn commercieel directeur Sim Echelpoels, financieel directeur Johan Peeters en operations & facility directeur Raf Moeyersoons.

De Bloemisterij sprak eerder dit jaar met Fierens over onder meer de impact van corona op Euroveiling. Dat interview vind je hier in het digitale magazine van de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties