Royal Lemkes wil naar 90% duurzame inkoop

Royal Lemkes is één van de voorlopers op het gebied van duurzaamheid. In 2020 willen zij 90% van hun aanbod duurzaam inkopen en verhandelen. Directeur Michiel de Haan: „Kwekers die nu vooroplopen, zijn de winnaars van morgen. Daar ben ik van overtuigd.”

De ambitie van Royal Lemkes is om in 2020 minimaal 90% van het aanbod duurzaam in te kopen. Ook partijen als Dutch Flower Group, FleuraMetz en Waterdrinker streven dit na. Samen met FloraHolland hebben zij eerder dit jaar het manifest ‘Samen duurzaamheid en transparantie versnellen’ opgesteld.

Leveranciers van Royal Lemkes moeten minimaal GAP-gecertificeerd zijn. Op dit moment ligt het percentage op 70%. Volgens De Haan zullen de ontwikkelingen de komende jaren in stroomversnelling gaan. „Het is de wereld die het vraagt, de klant die het eist en wij die het willen. Kwekers die nu vooroplopen, zijn de winnaars van morgen. Onze klanten kunnen het zich niet veroorloven om het thema duurzaamheid niet serieus te nemen. Zij willen geen risico lopen. ‘Het kan niet’, gaat er bij klanten niet in. Als een kweker dat niet begrijpt, houdt het op.”

Lees het hele interview met Michiel de Haan in Vakblad voor de Bloemisterij nummer 44, dat op 3 november verschijnt.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties