Ruim half miljoen bezoekers voor Varend Corso Westland

Het afgelopen weekend en vrijdag wisten ruim 500.000 toeschouwers de weg te vinden naar het Varend Corso Westland. De zeilende Westlander van FloraHolland was een van de prijswinnaars.

Het Varend Corso Westland trok op vrijdag door Rijnmond, zaterdag door Westland en een stukje Den Haag en zondag volgde Delfland.

Extra aandacht was er dit jaar voor de arrangeursprijs, die vernoemd is naar Johan Huisman, de bloembinder die november vorig jaar overleed. Zijn vrouw Simone mocht de wisseltrofee overhandigen aan Hanneke Frankema die het arrangement op de boot van Schipluiden verzorgd had. Tot slot werd ook de figurantenprijs uitgereikt, die was voor Wateringen.

Bij de niet-commerciële boten koos de jury voor Burlesque van de dorpskern De Lier als winnaar. Nummers twee en drie in deze categorie waren Dreamcatcher van Schipluiden en de Heulse boot met de titel Life is wonderful and full color. Bij de commerciële deelnemers ging de gemeente Den Haag er met de eerste prijs vandoor, gevolgd door de provincie Zuid-Holland en Duit voor een schuit, van JS Laadtechniek.

De originaliteitprijs werd toegekend aan Koppert Cress en de mooiste zeilende Westlander kwam op naam van FloraHolland. Het arrangement van Angelique van der Ende op de muziekboot van Koor4Fun werd als beste van de muziekboten beoordeeld.

Jolanda van der Lugt mocht de talentprijs ophalen voor haar inzending Happy as can bee en de deelnemers van de Naaldwijkse jeugdboot mochten ook het podium op om hun prijs in ontvangst te nemen.

Zondagavond werd bekendgemaakt welke boot de publieksfavoriet was. Na een dagenlange nek-aan-nekrace kreeg de corsoboot van Poeldijk de meeste stemmen. De boten van Schipluiden en de stichting Corsoboot Westland eindigden op de tweede en derde plaats.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties