Schilderachtige potanthurium Livium gelanceerd

Potanthurium Livium, die rood-witte gestreepte bloemen heeft, was tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair voor het eerst bewonderen. ’alsof er met witte verf een krijtstreep over de bloemen is aangebracht’.

De potanthurium Livium wordt door kwekerij Stolk Brothers geïntroduceerd op de beurs in Aalsmeer. Diens veredelaar, Anthura, spreekt van een spectaculaire anthurium omdat de rood-witte gestreepte bloemen eruit zien als er met witte verf een krijtstreep over de bloemen is aangebracht. Het geeft de plant een botanisch uiterlijk. Wellicht is Livium bij Anthura het begin van een compleet nieuwe lijn van potanthuriums. De cultivar is geschikt voor potmaat 14- en 17-cm.

Livium worden door de veredelaar en teler met een passende campagne in de spotlights gezet op beurzen en bij kopers. In Aalsmeer was een kunstschilder aanwezig die de bloem op het witte doek vastlegde.

Anthura stelt dat potanthurium door zijn luchtzuiverende kwaliteiten en lange bloeiperiode goede troeven in handen heeft om verder te groeien in het bestaande plantenassortiment.

.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties