Sedum is Chelsea’s Plant of the Year

De Sedum Sedum takesimense Atlantis (’Nonsitnal’) heeft op de RHS Chelsea Flower Show de  Plant of the Year 2019 gewonnen. Chrysantencollectief Zentoo won twee prijzen.

Sedum takesimense Atlantis (’Nonsitnal’ is eigendom van het Amerikaanse bedrijf Hortech en als mutant ontdekt. Het licentiebeheer is in handen van Plantipp. De cultivar was voor de noviteitenkeuring op de RHS Chelsea Flower Show ingezonden door het Engelse Sutton Nurseries.

Sedum takesimense Atlantis (’Nonsitnal’)

In totaal waren 20 noviteiten in de race voor de prestigieuze noviteitenkeuring. De tweede plaats was voor Digitalis x valinii ’Firbird’, veredeld in Engeland en onder licentiebeheer van Plants for Europe. Derde werd Agapanthus Fireworks (‘Mdb001’). Veredeld door het Zuid-Afrikaanse De Wet Plant Breeders, onder licentiebeheer van Plantipp en ingezonden door het Engelse Thompson & Morgan.

Twee prijzen voor Zentoo

Chrysantencollectief Zentoo won een van de 42 gouden medailles op de bloemenshow van Chelsea. Haar inzending chrysanten op de Chelsea Flower Show was tevens goed voor de New Design Award vanwege de meest innovatieve display. De verantwoordelijke arrangeur was John Peace, lid van de National Chrysanthemum Society en al jaren actief met het telen en showen van chrysanten in Engeland. John Peace en Zentoo zonden in onder de naam National Chrysanthemum Society. Hun inzending chrysanten bevatte vele soorten en types. De bijpassende typering in het Engels: ’different types and forms creating childhood memories’.

Danny van Uffelen (Zentoo, links) en John Peace voor de prijswinnende stand met tientallen cultivars chrysant.

Bloemen in de trein

Internationale bezoekers die afgelopen dagen van vliegveld Heathrow met de trein naar de beurs gingen, konden alvast in de stemming komen. De zogenoemde Heathrow Express was door de organisatie tijdelijk met honderden bloemen versierd. Ze maakten er ook een filmpje van.

De Chelsea Flower Show duurt nog tot en met zaterdag 25 mei.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties