Sloop en nieuwbouw kassen in Emmen verlopen prima

Met Stimuleringsregeling Revitalisering Landbouw Emmen 2016-2019 zijn zeven succesvolle subsidieverzoeken ingediend. Hierdoor wordt ruim 6,5 hectare aan nieuwe kassen gebouwd en 5,5 ha kassen gesloopt in de glastuingebieden in Erica en Klazienaveen. De gemeente Emmen en provincie Drenthe spreken van een succesnummer.

Van het totale beschikbare budget van € 1,2 miljoen is nog circa € 460.000 euro over. Met de bijdragen van de gemeente en de provincie is tot nu toe in totaal € 16 miljoen euro door het bedrijfsleven geïnvesteerd in de tuinbouwgebieden. Ook de economische vooruitzichten in de Emmense glastuinbouw zijn goed. De regeling loopt tot en met eind 2019. „De Stimuleringsregeling is een mooie samenwerking tussen gemeente, provincie en de tuinders om de sector te vernieuwen en duurzamer te maken,” zegt wethouder land- en tuinbouw Robert Kleine.

Met deze regeling kunnen tuinbouwbedrijven investeren in verbetering van de kwaliteit van de kassen en verduurzaming. Ze kunnen subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld sloop, (her)bouw en nieuwbouw van kassen, maar ook voor de aanleg van een energieverdeelsysteem tussen tuinbouwbedrijven.

Door het slopen ontstaan kansen voor herstructurering en nieuwvestiging en uitbreiding. De gemeente heeft als subsidieverplichting opgenomen dat bedrijven actief op zoek moeten naar werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De afgelopen periode hebben twaalf personen via deze regeling een baan gevonden. Voor nog tien personen wordt bemiddeld naar een baan.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties