Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Start tulpenseizoen markeert onbestendige verwachtingen

Start tulpenseizoen markeert onbestendige verwachtingen

0
Start tulpenseizoen markeert onbestendige verwachtingen

‘Vaak wordt de algemene verwachting over het aanstaande tulpenseizoen diametraal ontkracht door de uiteindelijke afloop’ is inmiddels een wijsheid, die aan menig marktkenner kan worden toegeschreven. Dat geldt ook dit keer….

Heb je een glazen bol?”, antwoordt inkoper Hans Faber van Intergreen op de vraag naar zijn verwachting voor het tulpenseizoen 2018/2019. Broeier Robèr de Wit van Ronico weet ook geen antwoord. „Normaal gesproken heb ik wel een idee over wat er gaat gebeuren. Maar er zijn nu voor de totale markt te veel onzekerheden.”

Berekend vanaf augustus tot en met oktober kromp het veilingaanbod bij FloraHolland in het net gestarte seizoen met 3% tot 30 miljoen stelen, waarvoor per steel 16,5 cent werd betaald. Dat is 0,3 cent minder dan in seizoen 2017/2018. Dat werd, gerekend vanaf augustus tot en met juni afgesloten op een middenprijs van 14,7 cent voor 6% minder tulpen dan het seizoen ervoor, 1,6 miljard stelen. De verwachting van de Rabobank dat 3 miljard stelen binnen vijf jaar kan worden gehaald, kan daarmee definitief in het bancaire sprookjesboek worden bijgeschreven.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties