Steven van Schilfgaarde: ‘We gaan met landelijk veilen geen vestigingen sluiten’

Als FloraHolland in de toekomst landelijk gaat veilen en de bloemen en planten pas naar de veiling gaan nadat ze verkocht zijn dan blijven Naaldwijk, Aalsmeer en Rijnsburg open. Dat zegt Steven van Schilfgaarde, de nieuwe CEO van de veiling deze week in het Vakblad voor de Bloemisterij.

Volgens Van Schilfgaarde komt FloraHolland momenteel al ruimte te kort. „Als we de commerciële transactie loskoppelen van de logistieke handeling dan hebben we bovendien eerder een tekort aan ruimte dan te veel. Er komt dan juist meer ruimtebehoefte, met name aan koelruimte, om snelle levertijden te realiseren.”

Van Schilfgaarde verzekert dat FloraHolland niet op een nieuwe locatie gaat starten om het landelijk veilen in combinatie met het af tuin veilen zo efficient te laten plaatsvinden. „Dan moet alles veranderen. De infrastructuur en de werkwijze van de kwekers en klanten. De infrastructuur is nu bij iedereen bekend.”

Volgens Van Schilfgaarde blijft de klok belangrijk. We zullen de klok dan ook gaan versterken, want iedereen is gebaat bij een sterke klok. Er is toch een richtprijs nodig. Ik vind de klok helemaal geen ouderwets instrument. Het afmijnen is als transactiemanier prima. Wel moeten we de klok in de digitale wereld brengen zodat ze er sterker uitkomt. Ik voorzie een ontkoppeling van de logistiek en het doen van de transactie.”

Het experiment van het vandaag voor morgen veilen op landelijke klokken dat aanvankelijk in januari zou starten werd uitgesteld naar september. Reden is dat de veiling zich wil focussen op Floriday, het verbeteren van de dagelijkse dienstverlening en het afmaken van de fusie.

Ook nemen we extra maatregelen om de topdagen zoals Valentijn, Moederdag en Pinksteren. Van Schilfgaarde: „Technisch is een experiment met het landelijk veilen mogelijk, maar we focussen eerst op andere zaken.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties