‘Tags op fusten is enorme uitdaging voor FloraHolland’

Royal FloraHolland kijkt naar de mogelijkheden om fusten uit te rusten met een tags, zegt COO Yme Pasma deze week in het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij reageert hiermee op het feit dat Veiling Holambra in Brazilië al de karren, bledden en meermalig fust heeft voorzien van RFID-tags.

Pasman geeft aan dat op al de karren van FloraHolland al tags zitten. „Met lussen in het gebouw volgen wij de karren. Op onze fusten zitten geen tags. We kijken wel naar de mogelijkheden daarvan maar grote uitdaging is dat we natuurlijk al heel veel fusten zonder tags hebben en dat de levensduur van een fust zo lang is dat het tientallen jaren gaat kosten om alle fusten bij de productie met een tag uit te rusten. Voordeel van tags in fusten is dat je ze niet meer handmatig hoeft te tellen. Je rijdt ze door een poort en ze zijn geteld. En om tags op huidige fusten te plakken is nog geen goede oplossing gevonden.”

Pasma wijst erop dat Veiling Holambra als voordeel heeft dat hun pand is neergezet met deze techniek in gedachte. „Ze hebben een paar uitgangen waar alle karren en fusten door poorten gaan waar ze geregistreerd kunnen worden. Onze panden zijn ontstaan door verbouwingen van tientallen jaren waar nooit een lay-out is bedacht die gericht was op deze techniek. Wij moeten dan investeren in ‘poortjes’ bij honderden uitgangen in onze gebouwen, ook daar hebben we nog geen rendabele oplossing voor.”

Veiling Holambra in Brazilië introduceerde een tracking-en-tracingsysteem voor alle logistieke middelen. Ze rustte karren, bledden en meermalig fust uit met RFID-tags. Een fikse investering die terugverdiend wordt door een volledige controle over de logistieke stromen en logistieke middelen en door een grotere efficiency. In het Vakblad van deze week staat een uitgebreid verhaal over het tracking-en-tracingsysteem op Veiling Holambra.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties