Tekort aan kunststof zorgt voor schaarste aan trays en potten

Kwekers krijgen te maken met een tekort aan verpakkingsmaterialen en kunnen er nog maar moeilijk aan komen. Door schaarste aan kunststof zijn meerdere fabrieken die virgin trays produceren, zelfs uitgevallen, terwijl de vraag ernaar juist toenam.

Telers moeten andere verpakkingsmaterialen zien te vinden, want er is een tekort aan alles van kunststof, zegt Jan Schuttrups, commercieel directeur van Royal Brinkman: ,,Vooral om de trays wordt gevochten. Er zijn nergens meer voorraden. Met de potten is het nog niet zo erg, maar dat dreigt dezelfde kant op te gaan.”

Kwekerij Ammerlaan Sosef bestelt trays een paar maanden eerder, maar gaat zelf geen extra voorraad aanleggen. (Foto: Joef Sleegers)

Lees meer over het tekort aan plantentrays en ander verpakkingsmateriaal in editie 31/32 van Vakblad voor de Bloemisterij. Het artikel is ook online te vinden op mijnbloemisterij.nl.

Luister ook de podcasts van Vakblad voor de Bloemisterij over plastic gebruik. Hierin discussiëren twee experts over plastic in de sector en het milieu.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties