Telers en handelaren met elkaar in discussie over Floriday

De laatste weken is er veel commotie rondom Floriday. Wat zijn de ervaringen tot nu toe? Welke deadline moet de veiling stellen? Vakblad voor de Bloemisterij discussierde over het nieuwe platform met telers en handelaren.

Peter van Gijlswijk, directeur Quattroplant, vindt de huidige manier van werken inefficient. Het aanbod dat telers digitaal aanbieden, klopt vaak niet met de werkelijkheid. Verschillende mensen bij Quattroplant zijn bezig met het bestellen en met het controleren of alle orders en bedragen kloppen. „Dat hoeft straks niet meer. Daar gaan we met z’n allen enorm op vooruit.”

Martijn Vreugdenhil, commercieel directeur SV.CO, hoopt dat telers, handelaren en veilingen elkaar de komende tijd gaan vinden. Ondanks dat het systeem nog niet af is, ziet hij de stip aan de horizon. „We zijn er nu misschien meer tijd aan kwijt, maar ik geloof dat we er uiteindelijk beter van gaan worden. De veiling bouwt geen platform om het kwekers onmogelijk te maken.”

Strelitziakweker Roland Duijvesteijn en in- en verkoper Quin Pupping van Salamo staan iets anders in de wedstrijd. Duijvesteijn mist nog de flexibiliteit in Floriday en vindt het niet handig dat voor elke order twee mensen achter de computer moeten kruipen. Pupping geeft aan veel meer tijd met Floriday kwijt te zijn en mist verschillende functionaliteiten. „De veiling moet dit systeem er niet snel doorheen drukken. Dan voorspel ik een grote bak ellende.” 

Nieuwsgierig naar de hele discussie? Lees het in het Vakblad voor de Bloemisterij of bekijk het artikel alvast hier.  

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties