TLN waarschuwt transporteurs voor illegale immigranten

Transport en Logistiek Nederland (TLN) waarschuwt transporteurs voor illegale migranten die aan boord van vrachtwagens proberen te komen. Het probleem lijkt zich niet meer te beperken tot de route naar Calais.

TLN constateert dat ‘inklimmers’ steeds meer landinwaarts aan boord van vrachtauto’s proberen te komen, soms al op het vertrekpunt van een transportonderneming. Daarnaast laten recente cijfers volgens TLN zien dat inklimmers hun werkterrein verschuiven naar andere havens in Nederland, waaronder IJmuiden.

Van haar leden verneemt TLN dat er ook al inklimmers gesignaleerd zijn op Nederlandse parkeerplaatsen, waaronder parkeerplaats Streepland langs de A16/A59 en parkeerplaatsen langs de A12 en de A15. Inklimmers gaan ook nog verder; ze proberen zelfs al aan boord van vrachtwagens met bestemming Verenigd Koninkrijk te komen, die nog niet vertrokken zijn, op het terrein van de transportonderneming.

Naar aanleiding van de recente incidenten in Calais waarschuwt TLN voor groepen illegale immigranten die vrachtauto’s tot stoppen dwingen op de snelweg nabij de Eurotunnel (A16) in Frankrijk. Eerder werden boomstammen en betonblokken op de weg gelegd en gooiden immigranten met stenen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties