Toelatingsaanvraag botrytismiddelen financieel ondersteund

Het Fonds Kleine Toepassingen ondersteunt de aanvraag van een botrytismiddelen in potplanten, snijbloemen en lelie. Het is een van de zeven gehonoreerde aanvragen, waarmee in totaal € 112.301 is gemoeid.

Daarnaast kunnen middelen tegen lakschurft (Rhizoctonia solani) in onbedekte en bedekte teelt van bloembollen en -knollen (met uitzondering van tulp en iris), snijbloemen, snij- en trekheesters, zomerbloemen, sierheesters, vaste planten en bloemenzaad rekenen op financiële ondersteuning.

Evenals middelen tegen:

• insecten (witte vlieg, spint, trips, bladluizen, mineervlieg, rupsen) in bloembollen en bloemknollen (met uitzondering van tulp), kruiden, koolgewassen, Cucurbitaceae (onbedekt), zomerbloemen en bloemenzaad.

• schimmels in vaste planten en bloemisterijgewassen (onbedekt), vruchtbomen en -struiken en vruchtboomonderstammen, sierheesters, snij- en trekheesters, zomerbloemen, heide soorten, bos- en haagplantsoen, klimplanten, laanbomen, najaarsgeplante bloembollen en -knollen (met uitzondering van tulp), voorjaarsgeplante bloembollen en -knollen (met uitzondering van lelie), lelie en buxus.

De andere vier gehonoreerde aanvragen hebben betrekking op middelen tegen ziekten en plagen in andere dan bloemisterijgewassen. De volgende aanvraagronde van het Fonds Kleine Toepassingen sluit op 15 maart 2019.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties