‘Tuincentra in Nederland zo snel mogelijk open’

Tuincentra in Nederland moeten zo snel mogelijk open. Deze oproep doen VGB, Tuinbranche Nederland en IVN Natuureducatie.

De organisaties doen de oproep in een YouTube-filmpje na een overleg in het ‘Groene Catshuis’, waar het ‘Groene OMT’ bijeenkwam. „Kwekers en handelaren zijn er klaar voor om consumenten van mooie producten te voorzien. Er is echter een groot probleem doordat tuincentra en bouwmarkten nauwelijks consumenten mogen ontvangen”, zegt Matthijs Mesken. Hij is directeur van VGB.

Mesken waarschuwt dat voorkomen moet worden dat er planten en bloemen vernietigd worden. Hij vindt dat kapitaalvernietiging waardoor bedrijven op slot zitten of zelfs failliet gaan. „We pleiten ervoor om klanten zo snel mogelijk toe te laten in tuincentra om geluk en gezondheid te brengen bij consumenten. Dat moet uiteraard met inachtneming van de veiligheidsregels.”

Naast Mesken deden de directeur van IVN Natuureducatie Jelle de Jong, directeur van Tuinbranche Nederland Frank van der Heide, bioloog en belevingsspecialist Kim van der Leest en Johanneke Terpstra van Groencentrum Witmarsum aan het overleg mee.  

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties