Home Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Van Veen Gerbera wil de kostprijsknaller van Nederland zijn

Van Veen Gerbera wil de kostprijsknaller van Nederland zijn

0
Van Veen Gerbera wil de kostprijsknaller van Nederland zijn

Van een kleine kwekerij met tientallen soortjes naar een plantfabriek met een handvol bekende soorten. Van Veen Gerbera heeft een jaar of tien geleden gekozen om alleen nog voor de retail te produceren. Die bedrijfsfilosofie hebben ze tot het uiterste doorgevoerd op de nieuwe locatie aan de Kasteelweg in De Lier. ’Wij willen de laagste kostprijs van Nederland hebben.’

De hele kas van Van Veen Gerbera in De Lier is een rose zee van Kimsey. „Dit is de grootste oppervlakte van één soort minigerbera van dezelfde plantdatum”, zegt Ronald van Veen, niet zonder trots. Zijn motto: als je wil groeien, dan moet je kiezen voor wie je wil produceren. En dat neemt hij heel letterlijk. Tot 2002 teelde het bedrijf in Rijswijk tientallen soorten mini en grootbloemig. „We zijn groot geworden door de mixdozen”, zegt zijn broer Aad. „Het was veel werk, maar het leverde goed geld op. Echter, om te kunnen groeien moesten we ook vereenvoudigen.”

Vorig artikel Hefbrug Boskoop in spits niet meer open voor recreatievaart
Volgend artikel Een fossielvrije kas, wat kost dat?
Joef Sleegers is in 2006 in dienst gekomen bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Affiniteit met de tuinbouw kreeg hij door vakantiewerk in de glastuinbouw in de omgeving van Venlo. Met gymnasium B en een studie biologie op zak is hij een echte beta. Na zijn opleiding ging hij aan de slag bij Oogst, waar hij het vak van journalist in de praktijk leerde. Zijn hobby fotografie kan hij prima combineren met het schrijfwerk. Joef hecht veel waarde aan natuur en milieu. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties