Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Veel investeringen stopgezet, maar krijten gaat door

Veel investeringen stopgezet, maar krijten gaat door

0

Veel investeringen in de glastuinbouw worden even opgeschort, maar een ding gaat onverminderd door: het coaten van het kasdek. Sommige telers hebben vervroegd de loonwerker aan de gang gezet, anderen gaan voor een iets dikkere laag. Alles met de bedoeling om het gewas iets te vertragen in een tijd dat de bloemen en planten toch niets opbrengen. En als je het gewas nu niet beschermt tegen de felle voorjaarszon, dan weet je zeker dat je de planten over een paar weken kunt weggooien.

Behalve zonlicht tegenhouden bestaan er tegenwoordig coatings die juist zorgen voor meer licht in de kas. Antireflectiecoating en anticondenscoating bestaan al enkele jaren, maar vinden langzaam hun weg naar de markt. Ze zouden enkele procenten lichtwinst opleveren. In Bloemisterij 14 meer over de werking en de eerste ervaringen met deze coatings. In dit nummer ook aandacht voor PAR+, een geheel nieuw type coating dat UV-licht omzet in PAR-licht. Hoe werkt dit en wat valt ervan te verwachten?

U leest het in Bloemisterij 14 of in het digitale magazine (alleen voor digitale abonnees)

Joef Sleegers
Joef Sleegers werkt sinds 2006 bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.

Reageer op dit artikel

avatar