Verontruste telers en handelaren aan het woord in EenVandaag

Woensdag 23 augustus zendt EenVandaag een reportage uit over het naderende einde van de fysieke plantenklok in Aalsmeer en Naaldwijk. Diverse telers en handelaren delen in de uitzending hun zorgen.

Journalist Erik van Prooijen van EenVandaag was vorige week bij Royal FloraHolland en maakte een reportage bij de klokken in Aalsmeer. Het onderwerp dat hij aan de orde stelt is het beeldveilen op de plantenklok. Van Prooijen: „Een grote groep telers wil een abrupt einde van de fysieke klok tegenhouden en heeft een verzoek voor een extra algemene ledenvergadering ingediend. Zij presenteren in de uitzending  een alternatief plan. Zij willen graag eerst enkele jaren proefdraaien met het beeldveilen.”

Bij de bloemenklokken is de invoering van het beeldveilen destijds ook stapsgewijs gegaan. Eerst werd er begonnen met anthurium en gerbera, daarna volgden andere productgroepen. Bij de plantenklok is daar vooralsnog geen sprake van. FloraHolland wil per 4 oktober alle planten gaan beeldveilen.

 

In de uitzending van EenVandaag komen diverse handelaren en telers aan het woord. „Zij vinden dat de digitalisering te ver is doorgeschoten. Zij menen dat er in het management van de veiling geen mensen meer zitten met hart voor het vak. Ze verwijt de directie van FloraHolland dictatoriaal gedrag. Het is slikken of stikken”, vat de journalist samen.

 

EenVandaag wordt uitgezonden op woensdag 23 augustus, om 18:15 op NPO1

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties