‘Versterken klok gaat in geweldige harmonie met FloraHolland’

Het versterken van de klok gaat op dit moment in geweldige harmonie tussen Flora Futura en Royal Floraholland. Dit zegt voorzitter van Flora Futura Rémi van Adrichem. Volgens hem krijgt de vakvereniging voor kwekers, veredelaars en handelaren steeds meer body.

Het was een tijdje stil rond Flora Futura., de vakvereniging die ontstond uit de actiegroep Behoud de plantenklok die in 2017 streed voor het behoud van de fysieke plantenklok. Eind maart van dit jaar was er een bijeenkomst in De Kwakel met oud commercieel directeur van Royal FloraHolland Arnold Hordijk als spreker. Daarna werd er weinig meer over vernomen. Voorzitter Van Adrichem erkent dat het naar buiten toe stil is rond de vakvereniging, maar dat Flora Futura nog altijd heel actief is en steeds meer body krijgt.

Van Adrichem wijst erop dat erop dat Flora Futura tweemaal overleg met de veiling heeft gehad over lopende zaken als de klok, kwaliteit en de IT voor Floriday. „11 september hebben we nog een prima overleg gehad met Servaas van der Ven. Ook hebben drie leden van Flora Futura zitting genomen in de klankbordgroep ‘Versterk de plantenklok. Gerard Ammerlaan, Frank Timmermans en ik. Ik ben daar heel positief over. Het overleg over het versterken van de klok gaat in geweldige harmonie met FloraHolland. Er is oor voor ons.”

Het versterken van de klok betreft met name de plantenklok, maar volgens van Adrichem worden er items uitgehaald die ook van toepassing zijn op het verbeteren van de bloemenklok.

4 oktober is er een volgende openbare bijeenkomst van Flora Futura. Ditmaal in Aalsmeer. Daar spreken de initiatiefnemers van de digitale platforms ClockOnline en Floranti. Verder is Flora Futura betrokken bij Green Unplugged om jongeren lekker te maken voor de sector.

Van Adrichem zegt dat er gesprekken lopen met andere verenigingen om krachten en ideeën uit te wisselen. Zolang er niets concreets is wil hij niet zeggen om welke partijen het gaat.

Flora Futura heeft circa 70 leden. Van Adrichem: „We beginnen een fundament te krijgen. Het lijk erop dat wat we doen gedragen wordt.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties