Vierde rijstrook A4 tussen Vlietland en N14 bij Leidschendam open

Rijkswaterstaat heeft deze week de nieuwe vierde rijstrook op de A4 tussen Vlietland en de N14 (Leidschendam) opengesteld voor het verkeer. Het werk aan de weg richting Den Haag is eerder klaar dan aanvankelijk was voorzien. De A4 is onder meer van belang voor het vervoer van bloemen en planten tussen de locaties van Royal FloraHolland in Naaldwijk, Rijnsburg en Aalsmeer.

De nieuwe vierde rijstrook tussen Vlietland en de N14 (Leidschendam) zorgt voor aanmerkelijk meer capaciteit op de weg waardoor het drukke verkeer beter kan worden afgewikkeld. Eind november komt de vierde rijstrook op de andere rijrichting beschikbaar. Het traject op de A4 is daarmee klaar voor de komst van de RijnlandRoute.

Foto: Skeye

De RijnlandRoute is een nieuwe weg tussen Katwijk, via de A44, en de A4 bij Leiden. De weg lost huidige knelpunten op en draagt bij aan een betere doorstroming in de regio Holland Rijnland. De provincie Zuid-Holland realiseert de RijnlandRoute in samenwerking met Rijkswaterstaat. Ook de aanliggende gemeenten zijn intensief bij de weg betrokken.

Verkenning A4 Burgerveen-N14
Aanvullend op de verbreding van A4 tussen Vlietland en de N14 bij Leidschendam loopt het voorbereidende onderzoek van het ministerie naar de verdere verbreding van de snelweg tussen knooppunt Burgerveen en de aansluiting met de N14 bij Den Haag. Voor de aanpak van dit bekende knelpunt is €50 miljoen gereserveerd.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties