Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Visie kwekers op veilingklok: Eén landelijke fysieke klok in Aalsmeer

Visie kwekers op veilingklok: Eén landelijke fysieke klok in Aalsmeer

0
Visie kwekers op veilingklok: Eén landelijke fysieke klok in Aalsmeer

Het versterken van de klok is een van de belangrijkste agendapunten van Royal FloraHolland. In het najaar barst over dit onderwerp de discussie los in de ledensessies. Het Vakblad brengt alvast de visies van diverse kwekers. Deze week vasteplantenkweker Sander van Soeren en groeneplantenkweker Martin Hogenboom.

Sander van Soeren, vasteplantenkweker:

’Als de fysieke klok maar blijft’
Sander van Soeren uit Nijkerkerveen kweekt vaste planten en verkoopt ook planten op verschillende markten. Zijn planten – jaarlijks 500.000 stuks – verkoopt hij vijf dagen per week op de klokken van Royal FloraHolland, daarnaast koopt hij in op Plantion in Ede en Veiling Rhein-Maas. Hij vindt dat de klok stek kan blijven door de fysieke klok te behouden.

Stukje beleving
„Als FloraHolland het beeldveilen van potplanten doorzet en de planten niet meer voor een fysieke klok komen, raakt dat veel klanten. Kopers missen dan een stukje beleving”, zegt Van Soeren.

Van Soeren vindt dat hij ’s morgens tussen de aanvoer door moet kunnen lopen om een goed beeld te krijgen van wat er voor de klok komt. Daarom staat hij een keer per week om 2:00 uur ’s morgens op en reist afnaar Herongen om in te kopen op Veiling Rhein-Maas. Na het lossen van de denen loopt hij met een collega steevast om 4:00 uur door de aanvoer. „Dat doe ik al 25 jaar. Mijn vrouw zegt dat ik zo gek ben als een deur, maar ik wil het nu eenmaal zien.”

Vorig artikel Zomer 2018 verbreekt warmterecord uit 1826
Volgend artikel Onderbroek is lakmoesproef voor bodemleven
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties