Vos in Turkije voor overleg over verlagen importheffingen

Lucas Vos, de CEO van Royal FloraHolland, overlegt in Turkije op hoog niveau over het verlagen van de importheffingen op bloemen en planten. De topman van de veilingorganisatie stuurde dinsdag uit de Turkse hoofdstad Ankara een tweet de wereld in waarin hij aan tafel zit met Nihat Zeybekci, de Turkse minister van Economische Zaken.

Het verlagen van de importheffingen voor bloemen en planten van FloraHolland en het leveren van Nederlandse tuinbouwkennis aan Turkije waren daarbij de voornaamste onderwerpen, zo liet Vos doorschemeren. FloraHolland heeft eerder deze zomer aangegeven te verwachten dat de Turkse importheffingen binnen een jaar drastisch worden verlaagd. Als dit gebeurt, ziet het coöperatief concern veel afzetpotentie in de export naar Turkije en het Turkse achterland.

De importheffing op snijbloemen is momenteel 48,6%. Doel is om die te halveren. De importheffing op bloeiende planten is 28,4%, die moet naar 0%. De importheffing op groene planten is 4%.

Het leveren van kennis bestaat onder meer uit het ontwikkelen van twee tuinbouwgebieden in Turkije. Hiermee hoopt FloraHolland goodwill te kweken bij de Turkse overheid voor het wegnemen van de handelsbarrières.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties