Home Hortipoint Wat is slimmer: bloemen nat of droog vervoeren?

Wat is slimmer: bloemen nat of droog vervoeren?

0
Wat is slimmer: bloemen nat of droog vervoeren?

Onderzoek van Wageningen UR toonde zes jaar geleden al aan dat veel in dozen verpakte snijbloemen, mits goed gekoeld en eventueel voorbehandeld, tijdens het transport geen kwaliteitsverlies oplopen. Toch hebben veel bloemeninkopers tal van redenen waarom ze de voorkeur geven aan nat vervoer van bloemen. Nu er volop discussie is over hoe Royal FloraHolland zijn logistieke systeem kan verbeteren, komt de vraag weer bovendrijven: wat is slimmer: bloemen droog of nat vervoeren?

Bloemisterij zette drie handelaren om tafel met de veiling en vroeg hun wat FloraHolland aan zijn logistieke dienstverlening moet verbeteren. Namens FloraHolland schoof chief operations officer Yme Pasma aan. Hij ging in gesprek met de directeuren Koen Heyl van W.K. Heyl, Robbert Judels van Vianen Flowerexport en Frank Koenen van FleuraMetz. De vier bespraken ook de vraag of bloemen het beste compact en droog of nat vervoerd kunnen worden.

Inefficiëntie
Pasma (FloraHolland) verwondert zich sowieso over de inefficiëntie als het om verpakkingen van snijbloemen gaat. In de keten zitten volgens hem onnodige stappen die geld kosten. „Een kweker zet met veel zorg zijn rozen met een mooie sleeve eromheen in een emmer en brengt die naar de veiling. Het eerste wat de handel echter doet, is die sleeve eraf halen. Dan moeten de rozen op transport en moeten ze uit het water een doos in. Als je dat allemaal al weet op de tuin, had je ze toch beter direct in een doos kunnen doen?”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties