Waterdrinker en DFG-bedrijven presenteren Dutch Plant Group

Waterdrinker, OZ Planten en Hamiplant gaan per 11 november op strategisch niveau samenwerken. Dit doen zij onder de naam Dutch Plant Group. De drie bedrijven blijven verder zelfstandig in de markt opereren.

WaterdrinkerOZ Planten en Hamiplant (laatste twee bedrijven zijn onderdeel van Dutch Flower Group) verwachten door de samenwerking voordelen te halen op het gebied productinnovatie, digitalisering en het efficiënter maken van de supply chain. „De drie bedrijven zijn al frontrunners, maar door samen te werken worden de mogelijkheden groter. Neem productinnovatie. Nu beperkt de afzet van noviteiten zich tot de eigen klantenkring. Door samen te werken wordt het volume van de noviteiten vergroot en kan de motor voor exclusiviteiten aangezet worden. Ook kwekers en veredelaars zijn hier bij gebaat”, laat Marcel Zandvliet namens de groep weten. Investeringen op het gebied van digitalisering worden door deze samenwerking ook vergemakkelijkt.

Dutch Plant Group gaat op 11 november van start. Voor klanten en kwekers verandert er verder niets; er is geen sprake van een overname. De drie bedrijven blijven zelfstandig opereren in de markt en bedienen eigen accounts, waarbij vanaf nu wel de mogelijkheden worden benut om een breder en exclusiever assortiment aan te bieden.

Mariska Foppen, Bob Moria (beiden van Waterdrinker), Henk-Willem Spaargaren (OZ Planten) en Leon Buskermolen (Hamiplant) maken deel uit van het team van Dutch Plant Group. Zij buigen zich over de gezamenlijke, strategische vraagstukken.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties