Wensenlijst glastuinbouw aan nieuw kabinet

De verkiezingsuitslag kan nog net zo makkelijk een regering over links als over rechts opleveren. Met vrijwel zeker echter een solide VVD-blok in het centrum van de macht. De tuinbouw heeft voor de onder telers immer populaire premier Rutte nog wel wat tips rond energie, arbeid en markt voor een logische uitzonderingen voor de sector in straks het nieuwe regeerakkoord.

Daags na de overwinning van D66, Forum voor Democratie en een viertal nieuwkomers in de Tweede Kamer, kwamen er twee verkenners. En die zullen worden opgevolgd door informateurs en een formateur, die een nieuw kabinet gaan smeden. De uitslag van de verkiezingen is logischerwijs een aanloop naar een regering met de ook weer winnende VVD en met D66. Voor de tuinbouw is het spannend om te zien of daar nog wat klein links of klein rechts aan wordt toegevoegd om tot een kamermeerderheid te komen.

De voorkeur van de tuinders is helder: over rechts graag. In alle tuinbouwgemeenten piekten Forum van Thierry Baudet en JA21 van Joost Eerdmans naar hogere percentages dan het landelijk gemiddelde. En de PVV van Geert Wilders verloor net als in heel Nederland ook in de tuinbouwgemeenten dan wel wat procentpunten, maar blijft daar relatief omvangrijk.

Lees de wensenlijst van de tuinbouwsector (met toelichting) voor de formateurs in het PLUSartikel in het digitale magazine en meer via mijnbloemisterij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties