Werkgevers glastuinbouw vragen meer tijd cao-eindbod

Werkgevers in de glastuinbouw hebben om meer tijd gevraagd om het eindbod van de vakbonden met hun leden te bespreken. Ze geven aan dat door de coronacrisis ze niet in staat zijn de bijeenkomsten met de werkgevers door te laten gaan en daardoor niet binnen de twee gestelde weken te kunnen reageren.

Ondanks het feit dat de cao al sinds 1 januari 2020 verlopen is en de vakbonden graag zo snel mogelijk een nieuwe cao willen afspreken voor de medewerkers in de Glastuinbouw, kunnen de vakbonden door de ernst van de situatie niet anders dan begrip hebben voor de situatie. Ze hebben werkgevers dan ook laten weten de termijn van het eindbod te verlengen tot twee weken nadat het RIVM heeft aangegeven dat het in het kader van de coronamaatregelen weer veilig is om elkaar te ontmoeten. We zullen dus helaas even geduld moeten hebben.

Eind februari zijn werkgevers in de Glastuinbouw tot de conclusie gekomen dat ze niet tot een akkoord gaan komen met de bonden over een nieuwe cao Glastuinbouw. Daarop hebben de vakorganisaties op 5 maart werkgevers een eindbod gedaan voor een nieuwe cao. Dit eindbod was geldig tot 19 maart. Begin deze week hebben werkgevers aangegeven dat zij door de huidige omstandigheden rondom het coronavirus alle geplande bijeenkomsten met ondernemers af moeten zeggen. Ze geven aan hierdoor niet in staat te zijn om voor het verstrijken van de door de vakbonden gestelde ultimatumdatum te reageren.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties