Westvoorne rondt glassanering in duingebied Rockanje af

De gemeente Westvoorne heeft de sanering van verspreid liggende glastuinbouw in het duingebied van Rockanje afgerond. Dat gebeurde vorige week met de ondertekening van meerdere exploitatieovereenkomsten tussen eigenaren van tuinbouwkassen en de gemeente.
Daardoor verdwijnt 1,7 ha glas en bedrijfsbebouwing en 4,3 ha papieren glas.

Westvoorne werkt sinds enkele jaren gestructureerd aan de sanering van verspreid glas in het buitengebied. Op basis van de in 2009 uitgebrachte structuurvisie Glasherstructurering mogen de verspreid liggende bedrijven hun activiteiten verplaatsen naar het glastuinbouwgebied Tinte. Ook is het mogelijk de glastuinbouwactiviteiten te staken.

„Met de ondertekening van de overeenkomsten is het glassaneringsproject nagenoeg afgerond. We zijn positief dat we met alle eigenaren van de ruim dertig kassen de onderhandelingen naar ieders tevredenheid hebben kunnen afronden. Sommige zaken waren best complex”, aldus verantwoordelijk wethouder Bert van der Meij.

Compensatiewoningen en natuur
Bij de exploitatieovereenkomsten die onlangs zijn ondertekend gaat het om drie locaties in Rockanje (Walinxweg 3, Ziekenwei 16 en Rondeweiweg 12) waarop de kassen en bijbehorende bedrijfsbebouwing zullen worden gesloopt. De bedrijfswoningen worden omgezet naar burgerwoning. In sommige gevallen worden elders enkele compensatiewoningen gebouwd en natuur ontwikkeld. De saneringen zijn mogelijk geworden door subsidie van de provincie Zuid-Holland in het kader van de ruime-voor-ruimteregeling.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties