Telers XAnthu pakken verkoop gezamenlijk op

Vanaf 1 januari 2021 gaan telers van coöperatie XAnthu gezamenlijk snijanthuriums verkopen. Oud anthuriumkweker Leo Kuijvenhoven is aangesteld als verkoopmanager.

Vanwege de groeiende vraag naar grote volumes bundelen de zes leden van Xanthu hun aanbod en gaan zij vanaf 2021 collectief de verkoop organiseren. Samen hebben de kwekers meer dan vijftig soorten en het doel is om de one-stop-shop voor snijanthurium te worden.

Leo van Kuijvenhoven gaat de verkoop oppakken. Tot vorig jaar teelde Van Kuijvenhoven nog zelf snijanthurium en was hij lid van Decorum. Nu komt hij in dienst bij XAnthu. 

De zes kwekers van Xanthu zijn Fiore (alleen de anthuriums), P.J.J. v. Leeuwen & Zn, Mts. Hubers-Vermasen, Mts. J.A.P Wijnen, Anthuriumkwekerij Peelen en Tuinbouwbedrijf M. Stolk. Zij hebben samen ca. 40% van het gehele aanbod snijanthurium in Nederland.

Vijf van de zes leden van XAnthu, met linksonder de nieuwe verkoopmanager Leo Kuyvenhoven. Marcel is Tuinbouwbedrijf Stolk en Jeroen Ammerlaan is van kwekerij Fiore. Mts. Hubers-Vermasen ontbreekt op deze ‘Zoom-foto’.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties