Zangeres Edsilia Rombley doopt lipstickrode, dubbelbloemige pioentulp

  De gedoopte tulp ‘Edsilia’ is aangeboden door de Nederlandse tulpenkwekers (TPN) in het kader van het thema Let’s Connect van het tulpenseizoen 2021. Dat sluit aan bij het thema van het Eurovisie Songfestival 2021, Open Up, waar zangeres Edsilia Rombley een van de hosts is.

  TPN-voorzitter en tulpenkweker Arjan Smit vindt het vanzelfsprekend om Edsilia Rombley te eren met een eigen tulp. „Edsilia straalt op unieke wijze warmte en aanstekelijke vrolijkheid uit. Daarmee verbindt zij mensen, ongeacht geslacht, geloof, geaardheid of nationaliteit met elkaar. Dat doet ze onder meer met haar muziek. En straks ook als host van het Eurovisie Songfestival. Dat past perfect bij de uitstraling van de tulp.”

  De tulp ‘Edsilia’ heeft een lipstickrode bloem, eenn stevige steel en strak groen blad. De vele bloemblaadjes van de pioentulp ontvouwen zich maximaal tijdens de bloei. Hierdoor is een bloemdoorsnede van 7 cm te bereiken. De snijtulp is veredeld door Holland Bolroy Markt uit Heiloo.

  De kwekers willen de vertegenwoordigers van de deelnemende landen aan het Eurovisie Songfestival (18-22 mei in Ahoy Rotterdam) binnenkort verrassen met een boeket tulpen. In dat boeket zit de nieuwe tulp en de witte en rood-witte tulpen die de naam dragen van Chantal Janzen en Jan Smit, die samen met Edsilia Rombley festival presenteren.

  Zangeres Edsilia Rombley was blij met de rode pioentulp die haar (voor-)naam kreeg. Fotocredit: TPN/VidiPhoto
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties