Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Zo kan ik nooit meer geld verdienen op Plantion

Zo kan ik nooit meer geld verdienen op Plantion

0
Zo kan ik nooit meer geld verdienen op Plantion

Op de alv van Plantion was er ophef over de nieuwe veilvolgorde. Kleine zomerbloementelers die niet vijf dagen kunnen of willen veilen zijn het er niet mee eens dat regelmatige aanvoer beloond wordt met een vooraanstaande veilpositie. „Ik vind het een vorm van chantage.”

Bij Plantion wordt sinds een aantal maanden de aanvoer van kwekers die regelmatig aanvoeren (15 veildagen achtereen) en kwaliteit (A1) leveren vooraan geveild. Deze kwekers worden zo in een betere positie gebracht en dat moet een positief effect hebben op de rest van het veilproces. Handel die wordt overgeveild wordt bovendien achteraan geveild. Het moet de klok en het imago ervan versterken. De veiling hoopt dat de nieuwe veilvolgorde er bovendien toe leidt dat er op dinsdag en donderdag – de zwakkere veildagen – een beter aanbod op de klok komt.

Vorig artikel Dolmans eerste in regio Noord met PSO 30+-certificering
Volgend artikel Duur gas en lage opbrengsten plaagden glastuinder in 2018
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties