Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Zo kan ik nooit meer geld verdienen op Plantion

Zo kan ik nooit meer geld verdienen op Plantion

0

Op de alv van Plantion was er ophef over de nieuwe veilvolgorde. Kleine zomerbloementelers die niet vijf dagen kunnen of willen veilen zijn het er niet mee eens dat regelmatige aanvoer beloond wordt met een vooraanstaande veilpositie. „Ik vind het een vorm van chantage.”

Bij Plantion wordt sinds een aantal maanden de aanvoer van kwekers die regelmatig aanvoeren (15 veildagen achtereen) en kwaliteit (A1) leveren vooraan geveild. Deze kwekers worden zo in een betere positie gebracht en dat moet een positief effect hebben op de rest van het veilproces. Handel die wordt overgeveild wordt bovendien achteraan geveild. Het moet de klok en het imago ervan versterken. De veiling hoopt dat de nieuwe veilvolgorde er bovendien toe leidt dat er op dinsdag en donderdag – de zwakkere veildagen – een beter aanbod op de klok komt.

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar