Auteur Ivo Pauwels geeft visie bij opening GrootGroenPlus

De Vlaamse auteur Ivo Pauwels geeft tijdens de opening van GrootGroenPlus zijn visie op het belang van planten. „Zonder planten gaan we dood. Zo simpel is het”, aldus de Vlaamse schrijver.

Pauwels gaat bij de opening van GrootGroenPlus in op de slogan van de beurs: Great in Green. Onder andere de rol van bomen bij de opname van CO2, het afvangen van fijnstof en het verkoelend effect van bomen zullen voorbij komen bij zijn openingswoord.

„Kwekers, ik ben heel bescheiden geworden. Jullie hebben zo’n enorm sortiment”, zegt de schrijver en kunstenaar in zijn inleidende video. „Als ik over een soort iets wil schrijven, moet ik bij jullie te rade gaan.”

Pauwels wordt gezien als woordkunstenaar. In de jaren zeventig schreef hij voornamelijk gedichten, daarna richtte hij zich op het schrijven van tuincolumns en verhalen voor een bekend damesblad. In 1995 werd hij voltijds auteur en schreef hij columns voor kranten, gaf hij radiopraatjes (Radio 2), was hij hoofdredacteur van binnen- en buitenlandse tijdschriften, onder meer van Les Jardins d’Eden en eindredacteur van televisieprogramma’s (Groene Vingers VTM), waarin hij af en toe ook voor de camera optrad. Ook schreef hij diverse tuin- en plantenboeken.

Alvorens Pauwels aan het woord komt worden eerst de prijswinnaars voor de beste nieuwigheden bekend gemaakt, evenals de awards voor de beste stands: de Jac Lodders- en Jan van Dongen-prijzen. Ook de Zunderts Groen Imago Prijs wordt uitgereikt.

De opening van GrootGroenPlus vindt plaats op woensdag 2 oktober van 8.30 tot 10 uur.

Vakbeurs GrootGroenPlus vindt plaats van 2 tot en met 4 oktober in Zundert.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties