De Boomkwekerij Markt Drukte op eerste beursdag bij Groen-Direkt

Drukte op eerste beursdag bij Groen-Direkt

0

De eerste beursdag bij Groen-Direkt zorgde voor een enorme drukte. De organisatie had hierop maandagavond al geanticipeerd door kwekers ’met spoed’ op te roepen nog wat extra aanbod beschikbaar te stellen.

„Ik voel een gezonde spanning” zegt Gert Koert, mede-directeur van Groen-Direkt op dinsdagochtend vanaf de beursvloer. „Het is enorm druk en dat hadden we ook wel verwacht. We hebben daarom gisterenavond nog een mail naar de kwekers uitgedaan of ze nog eens kritisch naar hun aanbod wilden kijken en of ze dit – waar mogelijk – nog konden verhogen. Uiteindelijk hebben we ons aanbod met nog zo’n 4.500 partijen kunnen uitbreiden.”

Uitverkocht

Koert zegt dat er veel geschreven wordt op deze eerste dag. Sommige partijen zijn al vroeg uitverkocht. Een enkele handelaar zegt dat Groen-Direkt het niet bij kan houden met het plakken van ’uitverkocht’-stickers. „Ik denk dat sommige handelaren, die hun formulier bij de balie inleveren straks teleurgesteld zijn dat er al veel is uitverkocht”, aldus de handelaar.

„Dat valt wel mee hoor’, reageert Koert. „Kwekers die via laptop of smartphone bestellen hebben real-time inzicht en zien dus direct of iets is uitverkocht. Maar inderdaad, inkopers die op papier bestellen grijpen nu wel eens ergens naast. Maar ik hoor hier nog weinig klachten over. Bovendien, als iets is uitverkocht bellen we als service de kweker om te vragen of hij echt niets meer leverbaar heeft. En als dat niet meer lukt schaar ik dat onder luxe problemen.”

Reageer op dit artikel

avatar