GrootGroenPlus 2019 trok meer bezoekers

Het aantal bezoekers aan de laatste editie van GrootGroenPlus kwam 4,4% hoger uit dan vorig jaar. De bezoekers kwamen uit 36 landen, drie landen meer dan vorig jaar.

De beursorganisatie van GrootGroenPlus kijkt terug op een editie met veel deelnemers (255), 3% meer beursoppervlakte en 4,4% meer bezoekers. Bovendien heerste er een goed sfeer.

Er was 1,7 % meer internationaal bezoek. In 2018 waren de bezoekers afkomstig uit 33 verschillende landen. Dit jaar voor het eerst ook uit Egypte, Marokko en Bermuda waarmee het totaal op 36 landen kwam. Voorheen kwamen de meeste internationale bezoekers vooral op de eerste dag, maar dit jaar waren ze volgens de beursorganisatie verspreid over drie dagen aanwezig.

Bezoekers geven een ruime acht

De beursorganisatie heeft nog maar een deel van de bezoekers- en deelnemersonderzoeken terug, maar uit de eerste resultaten blijkt dat beide groepen tevreden waren. Bezoekers geven de beurs een ruime acht als cijfer. Deelnemers geven een cijfer ruim boven de zeven.

Deelnemers aan de beurs geven de kwaliteit van de bezoekers een gemiddeld cijfer tussen de zeven en acht en was daarmee eentiende hoger dan vorig jaar. Ook de kwaliteit van de bezoekers scoorde hoger dan vorig jaar: deze komt uit rond zevenenhalf en daarmee tweetiende punt hoger.

Inkorting van vrijdag

De openingstijden scoren bij deelnemers een tiende hoger, maar er worden wel opmerkingen geplaatst over een inkorting van de vrijdag en verlenging van de avonden.
De gastvrijheid en sfeer werden door beide groepen zeer positief beoordeeld.

De 29e editie van de vakbeurs werd ook weer goed bezocht door de nationale en internationale pers. In totaal waren er 26 anderstalige journalisten aanwezig. Dit jaar werden drie persexcursies georganiseerd: twee intern en één extern. Tijdens deze excursies toonde de pers zich zeer geïnteresseerd. De beursorganisatie verwacht dan ook diverse artikelen hierover terug te lezen in internationale vakbladen.

Veel regen

Er viel tijdens GrootGroenPlus 2019 veel regen. Dat zorgde hier en daar – mede vanwege wegwerkzaamheden – voor slechter begaanbare parkeerplaatsen. Tegelijkertijd denken de organisatie dat het weer ook heeft bijgedragen aan extra bezoekers, zeker vanuit de aanlegmarkt.

Verder ontving de beursorganisatie van alle partijen een duidelijke roep om versimpeling van de catering op de beursvloer en gaat daarvoor op zoek naar oplossingen. Versimpeling kan wellicht ook zorgen voor lagere prijzen.

Vooruitblik 2020

De voorjaarseditie van GrootGroenPlus staat gepland voor 22 en 23 januari 2020. De najaarseditie van GrootGroenPlus vindt plaats van 30 september tot en met 2 oktober. De inschrijving is al geopend.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties