Hoe kochten tuincentra in voor Pasen?

Met het Paasweekend voor de deur peilden we de stemming onder tuincentrumleveranciers. Hoe was hun plantenverkoop deze week richting tuincentra?

Groen-Direkt opende op 7 april voor het eerst haar deuren van de beurs in de nieuwe opzet. Van zo’n 3.000 monsters was een enkele monsterplant neergezet en dus geen hele laag zoals op een gebruikelijke beurs.

De verkooporganisatie laat maximaal drie klanten tegelijkertijd binnen. „Ja, dat is misschien niet zo veel, maar de gezondheid van iedereen die hier werkt staat voorop”, zegt directeur Taaf Rosbergen.

Actiematige omzet

Jochem Nieuwesteeg, eigenaar van tuincentrumleverancier Plantcollect zegt over de verkoop in aanloop naar Pasen: „Een deel van onze omzet komt door actiematige verkoop.  We hebben drie weken geleden een mail gestuurd naar kwekers. Hierin hebben we hen gevraagd of ze partijen die door klanten door de coronacrisis niet zijn afgenomen aan ons wilden aanbieden. Dit zonder misbruik te willen maken van de situatie.”

Lees hoe de verkoop was bij Groen-Direkt en Plantcollect in aanloop naar Pasen in een PLUS-artikel in ons digitale magazine. Jochem Nieuwsteeg legt uit waarom ze richting kwekers beslist geen misbruik maken van de situatie en Taaf Rosbergen vertelt waarom buitenlandse tuincentra die dicht zijn, tóch handel bestellen.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties