Jongeren zoeken jongeren op GrootGroenPlus

Jonge ondernemers gaan op GrootGroenPlus op zoek naar andere jongeren om samen een actieve werkgroep voor de sector te vormen.

„We willen jongeren persoonlijk op de beurs benaderen”, zegt Rowy Roelands (Zundert) die samen met Maarten Verdaasdonk (Achtmaal), Alec Hermans (België) en Paul Bressers (Oirschot) de Zundertse vakbeurs wil benutten om hun groep groter te maken. „We denken aan een man of tien, dat zou wel mooi zijn.”

De jonge ondernemers erkennen dat er tegenwoordig minder jongeren actief zijn in de boomkwekerijsector dan vroeger, maar ze willen zich juist wel laten horen en actief meedenken over ontwikkelingen die nu en in de toekomst spelen.

Vorig jaar eerste EPS Innovatieprijs

Vorig jaar wonnen de jongeren de eerste EPS Innovatieprijs op GrootGroenPlus. De prijs bestond uit €5.000 van European Plant Support, licentiehouder van de vakbeurs, die de jongeren mochten besteden aan ideeën voor de invulling van een nieuwe kennisdag gericht op innovaties. Het geldbedrag is nog niet benut. Roelands: „We gaan eerst meer jongeren werven en openstaan voor hun ideeën.”

In de aanloop naar de vorige vakbeurs kwamen de jongeren voor het eerst bij elkaar om te filosoferen over de boomkwekerijsector in 2050.

Foto: Arno Engels

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties