Platform Duurzame handel signaleert groei in certificering

Het aantal aanmeldingen van kwekers bij zowel MPS als On the way to PlanetProof neemt toe. Platform Duurzame Handel Bloembollen en Vaste plantenkwekers wijt dit mede aan de oproep die hun leden op veel bijeenkomsten hebben gedaan.

Bij MPS hebben zich de afgelopen maanden 55 bollentelers en 5 kwekers van vaste planten aangemeld voor deelname aan MPS-ABC. Ook de belangstelling voor MPS-GAP neemt toe, zij het in mindere mate. Het aantal deelnemers aan On the way to PlanetProof is licht toegenomen. De teller staat nu op 9 bollentelers en 7 kwekers van vaste planten. Daarnaast geven de schemabeheerders van de genoemde keurmerken aan vanuit de teelt van bloembollen en vaste planten veel verzoeken om meer informatie te krijgen. Bij MPS is extra capaciteit om de nieuwe aanmeldingen tijdig te kunnen verwerken.

100% gecertificeerd

Ambitie van het Platform is in stappen toe te werken naar verhandeling van 100% gecertificeerd Nederlands product in 2024. Het Platform startte september 2017 met de droogverkoop en is inmiddels verbreed naar bol-op-pot en bloemenproductie. Bij het platform zijn op dit moment 21 bedrijven aangesloten. Het Platform is van mening dat certificering noodzakelijk is om te kunnen blijven voldoen aan de huidige en toekomstige eisen die retailers, de markt en de samenleving op het gebied van duurzaamheid stellen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties