’Voor mij is de veilingklok een prima systeem’

Een deel van de tuinplanteninkopers wil de fysieke tuinplantenklok niet missen. Een van hen is Tim Leendertse van Gimall Plants. „De klok geeft mij een goed inzicht in de handelsstemming.”

Het zag er anderhalf jaar geleden niet naar uit dat de fysieke tuinplantenklok nu nog steeds zou draaien. Royal FloraHolland had immers vergevorderde plannen om planten – in navolging van bloemen – niet langer fysiek via de klok te laten gaan. Maar zover kwam het dus niet. „Gelukkig niet”, zegt onder andere inkoper Leendertse.

Want ook al stonden er volgens hem dit voorjaar misschien minder boomkwekerijproducten voor de klok dan andere jaren, dat is nog geen reden om alles rechtstreeks te gaan inkopen. „Ik doe dit werk inmiddels 18 jaar en volgend jaar kan de marktsituatie weer heel anders zijn.”

Tim Leendertse van Gimall Plants ziet graag dat de fysieke tuinplantenklok blijft.

Lees in De Boomkwekerij 14 meer over de ervaringen met de tuinplantenklok dit voorjaar. Naast Leendertse komen ook Stefan Hoek van Van der Plas, Vincent Groenewegen van Floris Holland en veilingmeester Jeroen van Sprang aan het woord. De Boomkwekerij 14 ligt vrijdag 5 juli bij abonnees op de mat. 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties