Zijn er genoeg handjes bij begin rooiseizoen?

Onderwijzers, verpleegkundigen of horecapersoneel. Welke branche kampt eigenlijk niet met personeelstekort? Toch lijkt de boomkwekerij het nog niet zo slecht te doen.

Veel bedrijven maken zich op voor het rooiseizoen. De vraag is of er voldoende handjes zijn om het werk te klaren. Tijdens de openingsspeech van GrootGroenPlus haalde beursvoorzitter David Bömer het probleem van arbeidstekorten in de boomkwekerij nog maar weer eens aan. „Het gaat goed in de branche, maar we hebben problemen om voldoende personeel te vinden”, zei hij. Met het rooiseizoen voor de deur is dan ook de vraag hoe de vlag er op de bedrijven er voor hangt.

Er moet niemand uitvallen

„Nou, ik zou best nog wel iemand erbij willen hebben”, zegt Jolanda Vullings van Boomkwekerij Vullings. Het bedrijf gaat het rooiseizoen in met zes vaste medewerkers en twee zzp’­ers. „Het kan nu net, maar er moet nu in ieder geval niemand uitvallen.”

Welk geluid laten uitzendbureau’s horen? Wat zeggen kwekers Martijn Poppelaars, Sjors Vromans en Herman Mauritz over de situatie op hun bedrijf?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 21. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan het complete artikel en meer via mijn boomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties