Opstappen directeur nieuwe tegenvaller Floriade

  Floriade-directeur Pieter Cloo heeft besloten na april te stoppen met zijn werkzaamheden voor Floriade Almere 2022 BV. Cloo zegt geen mogelijkheid te zien voor een verdere constructieve samenwerking met het gemeentebestuur.

  „Samen met onze nationale en internationale deelnemers en overige partners zijn in de afgelopen maanden mooie resultaten bereikt. Ik wens alle betrokkenen een succesvolle Floriade Expo 2022,” staat te lezen op de website van de Floriade. De Raad van Commissarissen betreurt de beslissing van Cloo, maar respecteert deze.

  Onduidelijkheid over opvolger

  Overgebleven directeur Sven Stimac blijft met het managementteam de leiding uitoefenen. Het is nog niet duidelijk of er een opvolger voor Cloo wordt gezocht. De gemeenteraad van Almere zal hier over twee weken verder over spreken. Vorig jaar was er in de gemeenteraad kritiek op de hoogte van de salarissen van de Floriade-bestuurders. PVV en Partij voor de Dieren vragen zich daarom af of één directeur niet voldoende is voor de Floriade.

  Cloo werd vorig jaar april tijdelijk aangesteld als directeur, nadat Peter Verdaasdonk wegens ziekte langdurig uitviel. Nadat in oktober duidelijk werd dat Verdaasdonk niet zou terugkeren, werd de aanstelling van Cloo verlengd tot en met april van dit jaar. Naast Cloo werd ook Sven Stimac als directielid aangenomen, zodat de organisatie weer een tweekoppige directie had. Stimac was ook directeur van de Floriade 2012 in Venlo.

  Bestuurlijke wisseling

  Het is de zoveelste bestuurlijke wisseling van de wacht rond de Floriade 2022. Niet alleen kende de Floriade-organisatie de afgelopen jaren diverse wisselingen op bestuurlijk niveau, ook vertrokken verantwoordelijk wethouders om verschillende redenen. Daarnaast werd de Floriade geplaagd door financiële tegenvallers, wat er vorig jaar toe leidde dat de gemeenteraad bijna de stekker uit het evenement trok.

  Tegelijk begint de invulling van de Floriade nu juist vorm te krijgen. De beplanting is zo goed als afgerond. Verder gaat in juni de kabelbaan open voor publiek. Ook zijn er al veertig landen aangemeld voor inzendingen, onder andere uit Azië, Europa en Afrika. Zo zal een groep van Afrikaanse landen zich presenteren in het World Village. Binnenkort wordt ook de inzending van Indonesië, een van de grotere paviljoens, naar buiten gebracht.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties