Aeres MBO beste groene school van Nederland

  Aeres MBO is net als in 2020 uitgeroepen tot beste groene school van Nederland. Dat blijkt uit de donderdag verschenen Keuzegids MBO 2021. Aeres staat sinds het verschijnen van de jaarlijkse Keuzegids in 2010 onafgebroken in de top drie van de ranglijst.

  Het onder druk blijven presteren op studenttevredenheid en onderwijskwaliteit is een prestatie van formaat, zegt algemeen directeur Truda Kruijer. „Nu we onderwijs verzorgen in coronatijden, betaalt onze focus op goed onderwijs zich uit. We tonen wendbaarheid, doen nieuwe vaardigheden op en zetten alles in het werk om onze studenten goed onderwijs te bieden”, aldus Kruijer.

  Basiskwaliteit op orde

  De studenten van Aeres MBO zijn over alle opleidingen gemiddeld of bovengemiddeld tevreden. Ook geven zij Aeres MBO als school al jaren een hoog gemiddeld rapportcijfer. De kracht van Aeres MBO is dat de basiskwaliteit op orde is, waardoor er zeer zelden onder het gemiddelde gescoord wordt.

  Beroepsopleiding

  Aeres verzorgt mbo-opleidingen op locaties in Almere, Barneveld, Dronten, Ede, Emmeloord, Nijkerk en Velp op de terreinen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, (agrarische) techniek, voedselproductie en voedselverwerking, teelt en biologisch-dynamische land- en tuinbouw. Studenten die hun vmbo- of havo-diploma gehaald hebben, kunnen hier hun beroepsopleiding volgen.

  Om helderheid te scheppen in de kwaliteitsverschillen tussen de verschillende mbo-opleidingen, publiceert de Keuzegids mbo ieder jaar een gids. Opleidingen en scholen in het middelbaar onderwijs worden beoordeeld en met elkaar vergeleken.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties