Aspen tekent partnerovereenkomst met NL Greenlabel

Aspen heeft op 15 januari, tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg, een partnerovereenkomst getekend met NL Greenlabel. Inmiddels werkt NL Greenlabel met zo’n 200 bedrijven en organisaties aan het meetbaar vergroenen en verduurzamen van de leefomgeving.

Lodewijk Hoekstra, medeoprichter van NL Greenlabel, is verheugd over het nieuwe partnerschap: „Met Aspen hebben we weer een partner aan ons netwerk mogen toevoegen die actief werkt aan een duurzame toekomst. Er zijn positieve ontwikkelingen op het gebied van accugereedschap binnen de groene sector en dat juichen we van harte toe. Echter, veel hoveniers en groenvoorzieners werken nog met machines op basis van tweetaktmotoren. Het is een utopie om te denken dat deze machines niet meer worden ingezet. Maar deze gereedschappen kunnen wel zo duurzaam mogelijk worden ingezet door gebruik van een ander type brandstof. Aspen heeft onlangs een dieselbrandstof uit herwinbare grondstoffen op de markt gebracht en dat tekent hun innovatiekracht en vooruitstrevende houding.”

Ernst van Gelder (Aspen) en Lodewijk Hoekstra (NL Greenlabel) tekenden de samenwerkingsovereenkomst op de beurs.
Fossielvrij

Aspen introduceerde al meer dan dertig jaar geleden alkylaatbenzine. Het bedrijf voelde zich van begin af aan geroepen om de schoonst mogelijke brandstoffen voor mens, machine en milieu te leveren. Als marktleider neemt Aspen het initiatief om de duurzaamheid van de alkylaatbenzinesector te vergroten.

Daarom investeert het bedrijf in nieuwe technologieën die het mogelijk maken om duurzame brandstoffen voor machines te produceren. Het gaat hierbij om synthetisch geproduceerde brandstoffen op basis van herwinbare grondstoffen. Binnen niet al te lange tijd zal, naast de diesel, ook de alkylaatbenzine fossielvrij zijn.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties