‘Beplanting moet niet worden gezien als bijzaak’

  Op zaterdag 23 oktober organiseert Young NVTL samen met De Bloeimeesters een discussie- en inspiratiemiddag, genaamd ‘Plants First’. Deze middag wordt georganiseerd voor stedenbouwers en landschapsarchitecten, waarbij ze van alles over beplanting kunnen leren.

  Volgens Young NVTL is namelijk een deel van de plantenkennis aan het verdwijnen. Ze merken vooral dat recent afgestudeerde landschapsarchitecten weinig ervaring hebben met planten. Young NVTL wil hier verandering in brengen. Ze willen het belang van beplanting benadrukken en vinden dat dit tijdens het ontwerpproces niet meer als bijzaak kan worden gezien.

  Plantentuin Esveld

  De discussie- en inspiratiemiddag vindt plaats bij Plantentuin Esveld in Boskoop. Men kan zich tijdens deze middag laten inspireren door de herfstkleuren van de kwekerij en de lezingen van de diverse sprekers. Ook is het mogelijk om de geleerde vaardigheden gelijk in de praktijk toe te passen tijdens een workshop. Aanmelden kan via de website van NVTL.

  Programma

  • 13.30 uur – Inloop
  • 14.00 uur – Introductie van Young NVTL en Bloeimeesters door Cor Simon, Cor van Gelderen en Frank Zoontjes
  • 14.30 uur – Interactieve actieve workshop gegeven door Jessie Straathof en Cor Bras
  • 15.30 uur – Tour kwekerij met verhalen van Cor van Gelderen
  • 16.30 uur – Borrel

  De borrel vindt plaats bij horeca op locatie. Het is hierdoor verplicht om de QR-code van de CoronaCheckapp mee te nemen.

  Beplanting
  Met de discussie- en informatiemiddag willen Young NVTL en De Bloeimeesters het belang van planten in het ontwerpproces benadrukken. Foto: Shutterstock
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties