Landschapsarchitect uitgeroepen tot Architect van het Jaar 2021

Delva Landscape Architecture & Urbanism is verkozen tot Architect van het Jaar 2021. Het bureau kreeg de meeste stemmen van de vijf genomineerde architecten.

Met deze winnaar benadrukt de architectengemeenschap het belang van het vergroenen van de stedelijke omgeving. De prijs voor Architect van het Jaar gaat ieder jaar naar het bureau dat op dat moment de grootste bijdrage levert aan de ontwikkeling van de architectuur.

Delva Landscape Architecture & Urbanism wordt geroemd om zijn integrale benadering waarin groenblauwe structuren een onlosmakelijk onderdeel worden van de gebouwde omgeving. Het bureau laat zien dat stedelijke ontwikkeling samen kan gaan met natuurontwikkeling en dat economie en ecologie elkaar kunnen versterken.

Begin september maakte een onafhankelijke jury de vijf genomineerde architecten bekend. Dit waren Marc Koehler, Korth Tielens Architecten, Nanne de Ru, Afaina de Jong en Delva Landscape Architecture & Urbanism. Vervolgens kon iedere architect en ruimtelijk ontwerper in Nederland zijn stem uitbrengen op architectenweb.nl. Veruit de meeste stemmen gingen naar Delva. Het bureau ontving woensdagavond 10 november tijdens de uitreiking van de Architectenweb Awards 2021 in Rotterdam onder meer een geldprijs van €5.000.

Delva IJburg Amsterdam
Referentiebeeld van het landschapspark op IJburg. (Illustratie: Delva Landscape Architecture & Urbanism)


guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties