Bungeejumpen

  De vraag komt regelmatig langs. Wat is ecologisch hovenieren? Wat doe je dan anders? Er zijn veel zaken te noemen, waarbij het woord duurzaam vaak valt. Terwijl duurzaam een hopeloos onduidelijke term is waar alles en niks onder valt.

  Bij ecologisch hovenieren kan je denken aan: zorg voor diversiteit, geen gif gebruiken, hergebruik van materialen, goed omgaan met transport en afval, inheems materiaal gebruiken, ruimte creëren voor vogels, bijen, vlinders en vooral gezond bodemleven. Allemaal zaken waar je een levende tuin mee kunt maken.

  Ik zeg vaak dat met onderhoud een tuin begeleid kan worden in het opgroeien, zoals je een kind aanstuurt. De tuin mag zich ontwikkelen, groeien, eigen karakter tonen, maar je bepaalt zelf de uitgangssituatie en je moet ook grenzen stellen.

  De vraag wat ecologisch hovenieren is, wordt ook altijd gesteld aan nieuwe cursisten van het Elyseum, de twee-jarige opleiding voor Ecologisch Hovenier. Dat wordt dan geïllustreerd met een foto.

  Naast veel foto’s van mooie tuinen en levende zaken, was er eentje van bungeejumpen. Bungeejumpen? Ja! Gecontroleerd loslaten.

  Mooier dan dat kunnen we het niet omschrijven.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties