Burgemeesters grote steden pleiten voor openstellen buitenruimten

De burgemeesters van de vier grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, doen een dringend beroep op het kabinet om de buitenruimten open te stellen voor publiek. Volgens de burgemeesters van het G4-overleg zijn de coronamaatregelen in parken en op andere plekken in de buitenruimte niet langer te handhaven.

Al een aantal weken op rij gaat het flink mis met de naleving van de coronamaatregelen in de grote steden. Vooral in de parken in de steden is het steeds te druk en houden mensen geen afstand. Volgens de burgemeesters van de vier grootste steden is het niet langer mogelijk om de regels te handhaven.

Zij pleiten er daarom voor om buitenruimten, zoals dierentuinen, pretparken en plekken zoals de Keukenhof, gereguleerd toegankelijk te maken. Ook terrassen zouden open kunnen, om zo te voorkomen dat mensen massaal in parken met drank op bij elkaar gaan zitten.

Dichtbevolkte gebieden

De burgemeesters schrijven dat met name in dichtbevolkte gebieden inwoners de buitenruimte hard nodig hebben, en zich deze toe eigenen nu het weer beter wordt. „Juist om besmettingen te voorkomen door ongeregelde samenkomsten en voor de geloofwaardigheid van het coronabeleid is beheerste openstelling van de buitenruimten noodzakelijk.”

De G4-burgemeesters reageren met hun statement op het voornemen van het kabinet om de coronamaatregelen voorlopig niet te versoepelen. Eerder zou er sprake zijn dat op 21 april versoepelingen worden doorgevoerd. Volgens het kabinet laten de besmettingscijfers voorlopig nog geen versoepelingen toe. Dinsdagavond vindt weer een coronapersconferentie van het demissionair kabinet plaats.

Foto: Gemeente Utrecht.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties