Protocol Samen veilig doorwerken aangescherpt

  Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen is het protocol Samen veilig doorwerken voor de tweede maal deze maand aangescherpt. Er zijn wijzigingen wat betreft de 1,5 meter afstand, het thuiswerkadvies en de thuisquarantaine.

  Afgelopen vrijdag maakte het kabinet de nieuwe coronamaatregelen bekend om de stijging van het aantal besmettingen tegen te gaan. In principe gelden de nieuwe maatregelen tot zaterdag 4 december. De situatie wordt op vrijdag 3 december opnieuw beoordeeld.

  Als gevolg hiervan is voor de tweede keer deze maand het protocol Samen veilig doorwerken gewijzigd. Met dit protocol kunnen werknemers in de bouw-, techniek- en groensectoren veilig doorwerken, met in achtneming van de regels.

  1,5 meter afstand

  Binnen de aangescherpte regels is de 1,5 meter afstand weer de belangrijkste basisregel voor iedereen, ongeacht of iemand gevaccineerd is of hersteld van Covid-19. Ook het thuiswerkadvies is aangescherpt en luidt nu: „Werk thuis tenzij het echt niet anders kan.”

  Bij een positief geteste huisgenoot of nauw contact ga moeten mensen voortaan weer direct in (thuis)quarantaine. Dit geldt ook als je voldoende beschermd bent voor een besmetting met het coronavirus.

  Kijk hier voor de laatste versie van het protocol Samen veilig doorwerken.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties