Congres over ecologisch groenbeheer in Tuinen van Appeltern

Op vrijdag 8 september wordt in de Tuinen van Appeltern het congres Ecologisch Groenbeheer; Kansen en mogelijkheden in de hedendaagse leefomgeving voor de biodiversiteit van berm en plantsoen’ gehouden.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Buginn in samenwerking met Vakgroep Wilde Weelde. In de ochtend zal Geert Timmermans, stadsecoloog bij de gemeente Amsterdam, vertellen over de natuurrijkdom van de stedelijke omgeving. Fabrice Ottburg van Wageningen Environmental Research zal het bijenlandschap in Zuid-Holland en het maaibeheer toelichten en Hein Koningen, oud hoofdopzichter van de gemeentelijke plantsoendienst Amstelveen geeft uitleg over beproefde heembeplantingen in het openbaar groen.

Middagprogramma
Na de lunch zal Arie Koster, bijenmakelaar en publicist over insecten van berm & plantsoen toelichten welke factoren meespelen om ecologisch groenbeheer succesvol uit te voeren en welke reële verwachtingen men hierbij mag hebben.

De kosten voor het congres zijn 45 euro per persoon, inclusief lunch. Aanmelden kan tot 21 augustus via een aanmeldformulier.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties